Aceasta este ora din zi la care inima este cea mai activa – afla ce nu ai voie sa faci in aceasta perioada

0

Ritmul biologic joaca un rol extraordinar de important in functionarea optima a organelor trupului uman. Dimineata devreme este perioada in care creste tensiunea arteriala si, in acelasi timp, creste riscul de infarct si atac de cord.

Un grup de la Harvard a estimat acest risc si a evaluat faptul ca, in medie, riscul suplimentar de a avea un infarct miocardic sau un atac de cord intre orele 6 dimineata si amiaza, fiind de aproximativ 40%.

Cu toate acestea, perioada respectiva nu are cum sa fie evitata. In cazul in care te trezesti mai tarziu, riscul de atac de cord este valabil circa patru ore dupa aceea.

In cazul in care urmezi un tratament prescris de medicul specialist pentru afectiuni cardiovasculare, este esential sa nu uiti sa iei pastilele respective la timpul care este prescris sau recomandat.

Loading...

Pentru persoanele care sunt sanatoase si nu sufera de nici un fel de afectiune, este de asemenea esential sa evite stresul in acele ore matinale in care acest risc este mai ridicat.

Pentru a iti pastra inima sanatoasa este important sa tii cont de unele sfaturi, astfel incat este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Daily Sabah

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!